وبلاگ پزشکی و سلامتی

خواص مواد غذایی و تناسب اندام

وبلاگ پزشکی و سلامتی

خواص مواد غذایی و تناسب اندام

۸ مطلب در آذر ۱۳۹۶ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

فواید سیر در طب سنتی

سیر گیاهی است علفی و دائمی که ساقه آن تا ارتفاع ۴۰ سانتیمتر نیز می رسد . قسمت زیر زمینی آن متورم و مرکب از ۵ تا ۱۲ قطعه و محصور در غشاهای نازک و ظریف برنگ خاکستری مایل به سفید می باشد . برگهای آن باریک و نواری شکل برنگ سب تیره و گلهای آن کوچک و صورتی رنگ که بصورت یک چتر در انتهای ساقه ظاهر می شود .

خواص و فواید سیر

نحوه استفاده : خوراکی خواص : سیر Garlic نام علمی Allium sativum

سیر و پیاز رابطه ای نزدیک با هم دارند که شاید بدلیل بوی بد آنها می باشد .در مصر قدیم برای مومیائی مردگان و خوش طعم کردن غذاها بکار می رفته است . هومر شاعر باستان در نوشته های خود از آن یاد برده است .مردم در اروپا و اسپانیا از قبل از میلاد مسیح آنرا می شناختند و از آن استفاده می کردند .بقراط پدر علم طب در نوشته های خود از خواص آن یاد کرده و یکی دیگر از دانشمندان قدیم ۶۱ خاصیت مختلف برای سیر قائل شده است .

سه نوع سیر وجود دارد : ۱-سیر آمریکایی بنام Greole نامیده می شود . این نوع سیر دارای پوست سفید بوده و از انواع دیگر قوی تر است . ۲-سیر تاهیتی که از بقیه درشت تر است و گاهی قطر آن به ۸ سانتیمتر می رسد . حضرت محمد (ص) برای سیر ۷۰ خاصیت مختلف قائل شده اند و می فرمایند : از سبزی سیر تا می توانید استفاده کنید زیرا سیر دوای هفتاد درد است اما آنکس که سیر وپیاز خورده به مسجد نیاید و به مردم نزدیک نشود .(به علت بوی بد دهان ) خواص داروئی: سیر از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است اسانس سیر که در اثر تقطیر سیر با بخار آب حاصل می شود برای تغییر طعم غذا مصرف می شود . ۱)سیر بادشکن وضد عفونی کننده است . ۲)خوردن سیر مصونیت بدن را در مقابل بیماریها افزایش می دهد . ۳)سیر کرم کش است . ۴)سیر محرک و تقویت کننده بدن است . ، برای درد گلو میتوانید یک حبه از سیر را رنده کرده و یک قاشق مربا خوری آبلیمو به آن اضافه نمایید سپس میل کنید، اگر این کار را چند بار انجام دهید برای درد گلو داروی مفیدی میباشد. سیر داروی سرماخوردگی و زکام است . ۶)سیر اثر خوبی در معالجه سل دارد ۷)سیر خون را رقیق می کند ۸)سیر اثر خوبی در تنگی نفس دارد ۹)خوردن مداوم سیر لقوه و رعشه را از بین می برد . ۱۰)سیر چون گرم و خشک است بنابراین رطوبت معده را از بین می برد و دردهای مفاصل را خوب می کند. ۱۱)سیر درمان کننده دردهای مفاصل ، سیاتیک و نقرس می باشد . ۱۲)سیر برای تقویت نیروی جنسی و افزایش تولید اسپرم در اشخاص سرد مزاج بسیار مفید است . ۱۳)آنهائی که قطره قطره ادرار می کنند باید حتما سیر بخورند تا بیماری آنها درمان شود . ۱۴)سیر زخم های ریه و درد معده را از بین می برد . ۱۵)سیر سنگ های کلیه را شکسته و خارج می سازد . ۱۶)سیر را با زیره بپزید برای تقویت دندان مفید است . ۱۷)مالیدن سیر پخته به دندان ، درد دندان را تسکین می دهد . ۱۸)سیر را بسوزانید وبا عسل مخلوط کنید و ضمادی از آن درست کنید این ضماد برای رفع خون مدرگی زیر پلک چشم مفید است . ۱۹)سیر بعلت مدر بودن برای رفع آب آوردن انساج مفید است . ۲۰)برای از بین بردن میخچه کف پا از ضماد سیر استفاده کنید . ۲۱)جهت رفع دردهای رماتیمسی و عصبی ضماد سیر بسیار موثر است . ۲۲)جهت ضد عفونی کردن دستگاه تنفسی در هنگام بیماریهای مربوطه از شربت سیر استفاده کنید : مقدر ۱۰۰ گرم سیر را با ۲۰۰ گرم آب و ۲۰۰ گرم شکر یا قند مخلوط کرده و آنرا بجوشانید تا له شود . مقدر مصرف برای این منظور سه قاشق سوپخوری در روز است . ۲۳)جدیدا در یکی از بیمارستان های آمریکا برای ضدعفونی کردن فضای بیمارستان از سیر استفاده میکنند . ۲۴)پاستور پزشک معروف فرانسوی آزمایشات زیادی روی سیر انجام داد و اثر باکتری کشی سیر را تائید کرده است . ۲۵)سیر ضد انعقاد و لخته شدن خون است . ۲۶) در شوروی سیر بنام پنی سیلین معروف است و معمولا هنگامیکه آنفولانزا شیوع دارد، مصرف آن بالا می رود درچندسال پیش که آنفلوانزا شیوع پیدا کرد مردم شوروی ۵۰۰ تن سیر مصرف کردند . ۲۷)خوردن سیر سلولهای سرطانی را از بین می برد . ۲۸)یکی از دانشمندان آمریکایی که در دانشگاه فلوریدا روی مرض ایدز تحققی می کند معتقد است که سیر روی مرض ایدز اثر مثبت دارد . ۲۹)مصرف سیر مقدر کلسترول خون را پائین می آورد . مقدار LDH را کاهش می دهد . مقدر مصرف سیر برای این منظور ۳۰ گرم در روز است . جالب است که با مصرف سیر در چند ماه اول مقدر کلسترول ممکن است بالا رود و این بدین علت است که کلسترول از داخل نسوج خارج شده و داخل خون می شود که از آنجا دفع گردد بعد از اینکه کلسترول بحالت نرمال رسید باید برای نگهداری آن روزی نصف سیر خام مصرف کرد . گ ۳۰)خوردن سیر از سرطان جهاز هاضمه جلوگیری می کند . ۳۱)چینی ها قرن هاست که برای پائین آوردن فشار خون از سیر استفاده می کنند .

مضرات : سیر با آنکه خواص بسیاری دارد باید بحد اعتدال مصرف شود زیرا استفاده زیاد از آن در بعضی اشخاص موجب سردرد ، ضعف نیروی جنسی ، ضعف چشم و عوارض بواسیر می شود . سیر برای آنهائیکه اسهال دارند مضر است . آنهائیکه معده ضعیف دارند و بطور کلی سیستم هاضمه آنها ضعیف است نباید در خوردن سیر افراط کنند . کسانیکه یبوست دارند نباید سیر بخورند و برای رفع مضرات آن سیر را باید با آب و نمک پخته و کمی به آن روغن بادام یا کره اضافه کنید تا مضر نباشد . منبع : کتب طب سنتی

فواید سیر در طب سنتی

فواید سیر در طب سنتی

  • ehsaniran
  • ۰
  • ۰

 

تعدادی از گیاهان اسپرم ساز وجود دارند که سیستم تولید مثل مردان را تقویت میکنند

تعدادی از گیاهان اسپرم ساز وجود دارند که نشان داده شده است که تقویت خوبی برای سیستم تولید مثل مردان انجام می دهند.

این گیاهان اسپرم ساز ممکن است برای افرادی که از تعداد کم اسپرم، تحرک اسپرم ضعیف، مورفولوژی اسپرم ضعیف، میل جنسی کم، استرس و یا اختلال عملکرد جنسی فیزیکی رنج می برند بسیار مفید باشد.

به یاد داشته باشید گیاهان نباید به عنوان جایگزینی برای تغییرات رژیم غذایی و تغییر سبک زندگی مورد استفاده قرار گیرند. اگر تغییرات رژیم غذایی و شیوه زندگی در ابتدا صورت نگرفته باشد، بدن قادر به پاسخ و استفاده از این گیاهان نخواهد بود.

در ادامه به معرفی تعدادی از این گیاهان اسپرم ساز می پردازیم: ۱- جنسینگ آمریکایی این ریشه دلچسب یکی از بهترین تونیکهای جنسی مردانه است. مشاهدات بالینی نشان می دهد جینسنگ آمریکایی برای تقویت میل جنسی سالم، درمان اختلال نعوظ و افزایش عملکرد جنسی مردان موثر است و به عنوان یک گیاه اسپرم ساز معروف است.

جینسنگ آمریکایی در مقایسه با جینسنگ آسیایی باعث تحریک بیش از حد سیستم عصبی نمی شود، بلکه پشتیبانی نرم و ملایم و عمیق و مغذی را برای سیستم عصبی فراهم می کند.

جینسنگ آمریکایی برای تقویت سیستم ایمنی عالی بوده و همچنین موجب تقویت محور HPA (هیپوتالاموس-هیپوفیز-آدرنال) می شود. محور HPA برای تعادل مناسب هورمونی، مدیریت استرس و قدرت سیستم ایمنی حیاتی است.

این ریشه دلچسب یکی از بهترین تونیکهای جنسی مردانه است ۲- میوه خارخسک (تریبولوس) خارخسک جزو یکی از گیاهان اسپرم ساز است و  هنگامی که با تغذیه مناسب و ورزش همراه باشد، می تواند در افزایش تعداد اسپرم، تحرک و مورفولوژی موثر باشد.

قسمت اصلی خارخسک، که به باروری مردان کمک می کند، ترکیبی است که به نام پروتوودوسین شناخته می شود. این مولفه سطح DHEA را در بدن مرد افزایش می دهد. در مردان مبتلا به ED، مشخص شده است که سطح DHEA کم است.

برخی مطالعات نشان داده اند که پروتوودیوسین، استخراج شده از خارخسک، سطح DHEA طبیعی را که برای نعوظ مناسب لازم است، افزایش می دهد. افزایش میل جنسی در هنگام استفاده از این گیاه توسط مردان و زنان گزارش شده است. سیر یکی از گیاهان اسپرم ساز است و به عنوان یک داروی افزایش قوای جنسی طبیعی عمل می کند و تولید اسپرم و استقامت اسپرم را افزایش می دهد.

مطالعه ای در بلغارستان که در سال ۱۹۹۸ انجام شد در مورد گیاهان اسپرم ساز ، نشان داد که برای زوج های مبتلا به آنتی بادی های ضداسپرم (زمانی که سیستم ایمنی به سلول های اسپرم حمله می کند) که خارخسک مصرف کرده اند، با ۶۱٪ افزایش باروری همراه بوده است.  خارخسک یکی از بهترین میوه ها  و گیاهان اسپرم ساز برای تقویت قوای جنسی مردانه است.

 

خارخسک جزو یکی از گیاهان اسپرم ساز است ۳- ریشه ماکا یکی از فعالیت های اصلی ماکا، تحریک و تقویت هیپوتالاموس است که غده هیپوفیز را تنظیم می کند و به عنوان یک تونیک برای سیستم هورمون عمل می کند.

هنگامی که غده هیپوفیز به طور مطلوب عمل می کند، کل سیستم غدد درون ریز متعادل می شود، زیرا غده هیپوفیز کنترل خروجی هورمون های سه غده دیگر را کنترل می کند.

در یک مطالعه انسانی از ۹ مرد که به مدت ۴ ماه با دوزهای ۱۵۰۰ تا ۳۰۰۰ میلی گرم در روز مورد آزمایش قرار گرفتند،  مشاهده شد قوای جنسی افزایش یافته است.

همچنین مطالعات روی این گیاه اسپرم ساز نشان داد، ریشه ماکا  تعداد اسپرم، تحرک اسپرم و سطح DHEA نیز بالاتر برده است.

علاوه بر این موجب کاهش اضطراب و استرس، کاهش فشار خون، متعادل کردن سطح آهن و افزایش آندروژن های آدرنال نیز می شود. این گیاه  اسپرم ساز همچنین موجب تقویت تیروئید، افزایش انرژی، استقامت و بهبود فعالیت ذهنی می شود.

ریشه ماکا یک گیاه اسپرم ساز است ۴- گیاه نخل اره ای این گیاه، می تواند تمام سیستم غدد درون ریز را تغذیه کند که به بهبود عملکرد کلی تولید مثل در مردان کمک خواهد کرد. مردان با استرس زیاد، عملکرد سیستم ایمنی ضعیف، شیوه زندگی ضعیف و عادت های رژیم غذایی به خوبی به این گیاه پاسخ می دهند.

این گیاه یک آمفروتیک تولید مثلی است بدین معنا که عملکرد تولید مثل را عادی می کند. همچنین عمیقا بدن را تغذیه می کند.

زمانی که چند ماه به طور مداوم مصرف شود. مصرف مداوم این گیاه، بهترین فواید سلامتی آن را به طور بلند مدت به ارمغان می آورد.

گیاه نخل اره ای می تواند تمام سیستم غدد درون ریز را تغذیه کند و اسپرم را تقویت کند

۵- سیر سیر جزو یکی از قویترین گیاهان اسپرم ساز است و به عنوان یک داروی افزایش قوای جنسی طبیعی عمل می کند و تولید اسپرم را افزایش می دهد.

این گیاه شامل ترکیبی به نام آلیسین است که استقامت اسپرم را افزایش می دهد و همچنین گردش خون را بهبود می بخشد. علاوه بر این، سلنیوم معدنی در سیر، باعث افزایش تحرک اسپرم می شود.

سیر جزو یکی از قویترین گیاهان اسپرم ساز است

۶-  دامیانا دامیانا یکی دیگر از گیاهان اسپرم ساز مفید برای تعداد کم اسپرم است. همچنین اعصاب را آرام می کند، اضطراب و خستگی ذهنی را کاهش می دهد و به عنوان یک آرام کننده عضلانی عمل می کند.

دامیانا یکی دیگر از گیاهان اسپرم ساز مفید برای تعداد کم اسپرم است ۷-  چای سبز تحقیقات نشان می دهد که آنتی اکسیدان های بالا در چای سبز دارای پتانسیل بالا بردن باروری هستند زیرا آنها رادیکال های آزاد را خنثی می کنند که می توانند به سلول های اسپرم صدمه بزنند.

چای سبز، به عنوان یکی از گیاهان اسپرم ساز شناخته می شود بر اساس یک مطالعه در سال ۲۰۱۲ که در نشریه تغذیه مولکولی و تحقیقات غذایی منتشر شده است، دوز کم ترکیبی به نام اپیگالاکاکتایکین گالات (EGCG) که در چای سبز موجود است می تواند کیفیت اسپرم، از جمله تحرک آن را بهبود بخشد و به عنوان یکی از گیاهان اسپرم ساز شناخته می شود.

در نتیجه پتانسیل لقاح را بهبود می بخشد. با این حال، غلظت بالاتر EGCG می تواند یک اثر متضاد داشته باشد. بنابراین، مطالعات بیشتری هنوز مورد نیاز است.

منبع: nabzema.com

تعدادی از گیاهان اسپرم ساز

تعدادی از گیاهان اسپرم ساز

  • ehsaniran
  • ۰
  • ۰

احسانه طاهری؛ کارشناس ارشد تغذیه

خون شاهراه حیات است. بدون جریان خون، حیاتی وجود ندارد و سلول‌‌های بدن می‌‌میرند. کوچکترین تغییر در سرعت جریان، غلظت مواد غذایی و گازهای تنفسی جریان خون، تاثیر سریع و شدیدی بر سلامت بدن خواهد داشت. بدیهی است که سلامت خون تاثیری مهم و عمیق بر سلامت تمام ارگان‌‌های بدن دارد و بسیاری از بیماری‌‌ها از جمله بیماری‌‌های مزمن به طور مستقیم و غیر مستقیم با سلامت خون در ارتباط هستند که از جمله مهمترین آنها می‌‌توان به کم‌خونی‌‌ها، پرفشاری خون و اختلالات مربوط به چربی خون اشاره کرد. بالا بودن فشارخون و چربی خون، خود پیش زمینه ابتلا به بیماری‌‌های قلبی عروقی و سکته‌هاست. در کنار تمام عوامل یک سبک زندگی سالم، تغذیه نقش مهمی در ارتقا سلامت، پیشگیری و درمان بسیاری از بیماری‌‌ها دارد که سلامت گردش خون را نیز شامل می‌‌شود. در ادامه به بررسی نقش تغذیه در کم‌خونی‌‌ها می‌‌پردازیم.

کم‌خونی‌‌ها یکی از معمول‌ترین اختلالات خونی، کم‌خونی‌‌ها هستند. در این حالت، تعداد گلبول‌‌های قرمز و یا مقدار هموگلوبین موجود در این گلبول‌‌ها کاهش می‌‌یابد. کم‌خونی‌‌ها برحسب علت به وجود آورنده آن به چهاردسته تقسیم می‌شوند. ۱- کم‌خونی‌‌های ناشی از خونریزی، که معمولا به دنبال خونریزی‌‌های شدید در صدمات و جراحی‌‌ها وجود می‌‌آید. ۲- کم‌خونی آپلاستیک، در افرادی که در معرض اشعه گاما قرار می‌‌گیرند مغز استخوان عملکرد طبیعی‌اش را از دست می‌‌دهد و قادر به تولید گلبول‌‌های قرمز نیست. ۳- کم‌خونی مگالوبلاستیک، در این نوع کم‌خونی سلول‌‌های خونی بزرگ می‌‌شوند. این نوع کم‌خونی ناشی از کمبود ویتامین‌‌های B12، فولیک اسید و یا کمبود فاکتور داخلی معده است. ۴- کم‌خونی فقر آهن، در این نوع کم‌خونی، سلول‌‌های خونی کوچک و مقدار هموگلوبین درون آنها کاهش می‌‌یابد. این نوع کم‌خونی ناشی از دریافت ناکافی آهن در رژیم غذایی است. با توجه به انواع کم‌خونی‌‌های موجود، نقش مداخلات تغذیه‌ای در پیشگیری و درمان کم‌خونی‌‌ها بیشتر به کم‌خونی‌‌های مگالوبلاستیک و فقر آهن مربوط می‌‌شود. کم‌خونی فقر آهن شایع‌ترین کم‌خونی‌‌‌هاست. بر طبق آمار‌‌های  ملی موجود در ایران، حدود ۳۳ درصد کودکان  زیر ۲ سال، ۲۶ درصد کودکان ۶ ساله، ۲۳ درصد دختران و پسران نوجوان و ۴۳ درصد زنان باردار کشور دچار کم‌خونی فقر آهن هستند.

 کم‌خونی فقر آهن در کودکان زیر ۵ سال در سال‌‌های اول و دوم زندگی  که با سرعت بالای رشد جسمی و تکامل مغزی کودک همراه است، نیاز به آهن به طرز چشمگیری افزایش می‌‌یابد. در دوران کودکی نیاز به آهن ۷-۱۱ میلی‌گرم در روز است.  احتمال ابتلا به کم‌خونی فقر آهن در کودکانی که از شیر مادر تغذیه نمی‌‌شوند، بیش‌تر از کودکانی است که شیر مادر می‌‌خورند. در هر لیتر از شیر مادر ۵ میلی‌لیتر آهن وجود دارد. درست است که این مقدار آهن رقم بالایی محسوب نمی‌‌شود. اما باید توجه داشت که آهن شیر مادراز جذب بالایی برخوردار است. اگر تغذیه کمکی کودکان در زمان مقتضی و با غذای مناسب شروع نشود، عامل بروز کم‌خونی در کودکان خواهد بود. به‌طور مثال در برخی کودکان، مقدار مصرف شیر بالاست به‌طوری که تا سنین ۱-۲ سالگی هم‌چنان از شیر به عنوان غذای اصلی استفاده می‌‌کنند؛ به این حالت milk anemia گفته می‌‌شود. بنابراین برای جلوگیری از کم‌خونی فقر آهن تغذیه انحصاری با شیر مادر در ۶ ماه اول زندگی و توجه خاص به زمان شروع و نحوه تغذیه کمکی درکودکان توصیه می‌‌شود.

 کم‌خونی فقر آهن در نوجوانان در دوران بلوغ به دلیل جهش رشد، نیاز دختران و پسران نوجوان به آهن افزایش می‌‌یابد. همچنین در دختران علاوه بر جهش رشد، به علت شروع عادت ماهانه و از دست دادن خون، کم‌خونی فقر آهن از پسران شایع‌تر است. کم‌خونی در این دوران سبب می‌‌شود که نوجوان علاوه بر بی‌اشتهایی و بی‌حوصلگی همیشه احساس خستگی و ضعف داشته باشد. به همین دلیل در هنگام انجام فعالیت بدنی به سرعت خسته می‌‌شوند و کمتر می‌توانند پا به پای همسالان خود جنب‌وجوش داشته باشند. از سوی دیگر نوجوانانی که کم‌خونی فقر آهن دارند بیشتر دچار افت تحصیلی می‌‌شوند و قدرت یادگیری در آنها کمتر است. میزان نیاز به آهن در دوران کودکی و بلوغ بسته به سن ۸-۱۵میلی‌گرم در روز است.  نکته‌ای که باید در تغذیه نوجوانان به آن توجه داشت، تاکید بر استفاده ازغذاهای خانگی به جای فست فود‌‌ها وغذاهای خیابانی است؛ چرا که این نوع غذاها اغلب از منابع غذایی که بتوانند آهن مورد نیاز بدن را تامین کنند به شمار نمی‌‌رود.

کم‌خونی فقر آهن در مادران باردار کمبود آهن در مادران باردار با تاخیر رشد جنین، تولد نوزاد کم وزن و افزایش مرگ‌‌ومیر حوالی زایمان همراه است. در دوران بارداری میزان نیاز به آهن ۱۵-۲۷ میلی گرم در روز است که در سه ماهه دوم و سوم افزایش یافته و به بالاترین میزان می‌‌رسد. فاصله کمتر از ۳ سال بین زایمانها درمادر باعث تخلیه ذخایر آهن بدن و بروز کم‌خونی می‌‌شود.  تمام زنان باردار حتی افرادی که یک رژیم غذای متعادل دارند باید روزانه از ۳۰ میلی‌گرم مکمل فروسولفات آهن در سه ماهه دوم و سوم که در این دوران نیاز جنین به آهن افزایش می‌‌یابد، مصرف کنند.

کلام آخر  درست است که تا این قسمت از اهمیت آهن صحبت شد ولی باید نکته‌ای را در مورد مضرات زیاده‌روی در مصرف آهن خاطر نشان کرد. زیاده روی دراستفاده از مکمل‌‌های آهن در زنان و مردان مسن و افرادی که مبتلا به کم‌خونی نیستند ولی برای پیشگیری از کم‌خونی از مکمل آهن استفاده می‌‌کنند، خطراتی مانند بروز سرطان و ابتلا به بیماری‌‌های قلبی را به همراه دارد. بنابراین قبل از اقدام به استفاده از مکمل‌‌های آهن، حتما به پزشک خود مراجعه و برای انجام آزمایش خون اقدام کنید.

 

راه کارهای تغذیه‌ای  نوشیدن چای و قهوه: نوشیدنی‌هایی مانند چای و قهوه دارای ترکیبات فنولیک هستند که مانع جذب آهن در دستگاه گوارش می‌شوند. همچنین در چای علاوه بر ترکیبات فنولیک، ترکیب دیگری به نام تانن وجود دارد که جذب آهن را به‌طور چشمگیری کاهش می‌دهد. بنابراین توصیه می‌شود بلافاصله بعد ازخوردن موادغذایی حاوی آهن‌ مخصوصا منابع گیاهی آهن از چای و قهوه استفاده نشود. زیاده‌روی در مصرف لبنیات: کلسیم موجود در مواد غذایی مانند شیر، ماست، دوغ و پنیر وقتی با منابع غذایی حاوی آهن‌ همراه شوند، مانع جذب آهن در دستگاه گوارش می‌‌شود. بنابراین بهتر است مواد غذایی‌‌ای مانند ماست و دوغ با غذاهای گوشتی مانند کباب که منبع عالی آهن هستند، میل نشود(مخصوصا در گروه‌‌های پرخطر و در افرادی که مبتلا به کم‌خونی هستند). مصرف بیش از حد سویا: سویا از منابع گیاهی غنی از پروتئین است که مانع جذب آهن می‌شود. درغلات کامل نیز ترکیباتی به نام فیتات وجود دارد که با جذب آهن در دستگاه گوارش تداخل دارد. البته اگر در تهیه نان ازخمیرهایی استفاده شود که خمیر آن به طور کامل و بدون کمک جوش شیرین عمل آمده باشد؛ مقدار فیتات به حداقل می‌‌رسد. مصرف بیش از اندازه منابع اگزالاتی: مواد غذایی مانند اسفناج، ریواس، کرفس، هویج، خیار و جعفری ترکیبی به نام اسید اگزالیک دارند که در دستگاه گوارش با عناصر دو ظرفیتی  از جمله آهن پیوند می‌دهد و از جذب آنها جلوگیری می‌کند. بنابراین مصرف گوشت، مرغ، ماهی و تخم مرغ به ‌عنوان منابع آهن با سبزی‌های یاد شده شرایط بروز کم‌خونی را فراهم می‌کند. البته باید توجه داشت زمانی که ماست و اسفناج به صورت بورانی همراه با هم استفاده می‌‌شوند، کلسیم موجود در ماست با اگزالات اسفناج ترکیب می‌‌شود و اثر هر دو بر کاهش جذب آهن اسفناج یا سایر ترکیبات غذای اصلی که بورانی در کنارش سرو می‌‌شود، از بین می‌‌رود. منابع ویتامینC : ویتامین C یکی از ویتامین‌های محلول در آب است که جذب آهن را در دستگاه گوارش افزایش می‌دهد. این ویتامین در سبزی‌‌ها و میوه‌‌های خام و تازه به فراوانی یافت می‌‌شود و از منابع غنی آن می‌‌توان به گوجه فرنگی، لیمو، کلم‌بروکلی، کلم بروکسل، کیوی و انواع مرکبات اشاره کرد. ویتامین C هم باعث جذب «آهن هم» می‌‌شود که در منابع غذایی حیوانی مانند گوشت قرمز، ماهی و تخم مرغ  یافت می‌‌شود و هم چنین «آهن غیرهم» که در منابع گیاهی مانند عدس، لوبیاها و برخی مغزها یافت می‌‌شود. به افرادی که از مکمل آهن استفاده می‌‌کنند نیز توصیه می‌‌شود که مکمل آهن را همراه با یک لیوان آب پرتقال، آب مرکبات و یا سایر منابع غنی از ویتامین C مصرف کنند. باید توجه داشته باشید که قابلیت جذب آهن موجود در منابع حیوانی مانند جگر و گوشت قرمز حدود دو برابر منابع گیاهی آهن است. بنابراین گیاهخواران ازجمله افرادی هستند که در معرض کم‌خونی قرار دارند.

 

تغذیه و سلامت کودک

تغذیه و سلامت کودک

  • ehsaniran
  • ۰
  • ۰

بر اساس این تحقیقات افرادی که برخی از دندان‌های خود را از دست داده‌اند نیز به دلیل دشواری جویدن غذا دچار مشکل مشابهی می شوند. در این تحقیقات وضعیت سلامت بیش از ۱۸۰۰ داوطلب با میانگین سنی ۶۲ سال مورد بررسی قرار گرفت. این افراد در سه گروه دسته‌بندی شدند. گروه اول حداقل ۲۰ دندان داشتند. گروه دوم کمتر از ۲۰ دندان داشتند و از دندان مصنوعی استفاده می‌کردند. گروه سوم کمتر از ۲۰ دندان داشتند و از دندان مصنوعی استفاده نمی‌کردند. در این تحقیقات معلوم شد میزان مواد مغذی مصرفی گروه دوم و سوم در مقایسه با میزان روزانه موردنیاز بدن بسیار کمتر است. احتمال ضعف این افراد ۳۲ درصد بیشتر و احتمال سوء‌تغذیه آن‌ها ۲۰ درصد بیشتر از سایرین بود.

استفاده از دندان مصنوعی و از دست دادن دندان‌ها موجب ضعف عضلات فک و صورت می‌شود و افراد را در معرض خطر افتادن یا شکستن دندان‌ها قرار می‌دهد. افرادی که از دندان مصنوعی استفاده می‌کنند یا دندان‌های خود را از دست داده‌اند، در جویدن سبزیجات و میوه های دارای فیبر، آجیل و گوشت دچار مشکل می‌شوند و اغلب از خوردن این مواد صرف‌نظر می‌کنند؛ در حالی که بخش عمده‌ای از مواد مغذی موردنیاز بدن از همین مواد خوراکی تامین می‌شود. با وجود این که دندان‌های مصنوعی امکان جویدن را فراهم می‌کنند، قدرت آن‌ها در گاز گرفتن بسیار کمتر از دندان‌های واقعی است و همین امر خوردن برخی از غذاها را دشوار می‌کند. گزارش کامل این تحقیقات در نشریه Geriatrics & Gerontology International منتشر شده است. مترجم: سپیده کاشانی

ارتباط میان دندان مصنوعی و سوءتغذیه

ارتباط میان دندان مصنوعی و سوءتغذیه

  • ehsaniran
  • ۰
  • ۰

در این جا دو خبر علمی در باره ی خانم ها و آقایان برایتان گردآورده ام که در شکل گیری روابط اجتماعی و خصوصی همسران موثر است و اگر زن و شوهرها خواهان زندگی آرام و کم تنش هستند بهتر است به نتایج این یافته ها بیشتر توجه کنند:

 

رکسانا خوشابی، کارشناس ارشد مشاوره تفاوت‌های خانم‌ها و آقایان در روابط دوستانه

داشتن دوستان بی‌شمار ممکن است موجب ایجاد فشار روانی در خانم‌ها گردد و تا حدی برای آنان خطرآفرین باشد.

طی تحقیقی که در این مورد صورت گرفته است، مردان و زنان متأهل بالای ۵۰ سال در مورد دوستانشان مورد پرسش واقع شدند.

نتیجه آن بود که خانم‌ها حداقل یک دوست صمیمی بیشتر از آقایان داشتند، اما هر چه تعداد افرادی که در حلقه‌ی دوستی خانم‌ها جای داشتند بیشتر بود، خرسندی، رضایت و احساس آرامش و راحتی آن‌ها به طور کلی نسبت به زندگی کمتر بود.

“تونی‌آنتونیک” سرپرست محققان این پروژه از دانشگاه میشیگان می‌گوید: تعداد دوستان نزدیک مردان، ارتباط چندانی با احساس شادی و خرسندی آن‌ها از زندگی ندارد.

خانم‌ها از حس مسؤولیت بسیار بیشتری نسبت به دیگران برخوردار بوده و تعهد و التزام بیشتری را در حل مشکلات دیگران برای خود قائل می‌شوند.

این محقق چنین ادامه می‌دهد که این داده‌ها به معنای این نیست که مردان به طور کلی دارای حس همدردی و شفقت نمی‌باشند، این نحوه عمل و بی‌توجهی آنها تا حدی ناشی از این است که فکر می‌کنند رسیدگی و حل مشکلات زندگی دوستانشان در محدوده وظیفه آنان نمی‌گنجد، البته در این زمینه نیز استثنائات زیادی به چشم می‌خورد.

بدین ترتیب و به طور کلی می‌توان گفت که مردان از احساس مسؤولیت کمتری نسبت به دوستانشان برخوردار بوده و از سوی دوستانشان با درخواست‌های کمتری مواجه می‌شوند و معمولاً دوستان صمیمی کمتری دارند، دوستانی که در دوران‌ سخت و در هنگامه مشکلات بتوانند به آن‌ها تکیه کرده و به پشتیبانی آنان دلگرم باشند.

زنان سلامت خود را برای دیگران به خطر می‌اندازند

محققان می‌گویند بسیاری از زنان سلامت خود را به خاطر بهبود زندگی عزیزانشان به خطر می‌اندازند.

دو سوم از زنانی که در مطالعه‌ای توسط “بنیاد قلب بریتانیا” شرکت کردند گفتند که بیشتر، نگران سلامتی خانواده و دوستان خود هستند تا سلامتی خودشان. و یک پنجم از پرسش‌شوندگان که مجموعاً شامل ۱۱۵۴ نفر بود گفتند که اصلاً به فکر سلامت خود نیستند.

روان‌شناسان می‌گویند که این رفتار احتمالاً ریشه‌های ژنتیک دارد و هدف آن اطمینان از تداوم نسل است.

یکی از روان‌شناسان دانشگاه اسکس می‌گوید: “مادرها به خصوص برای فدا کردن خود به خاطر منفعت فرزندانشان پیشتازند. وی افزود: از نقطه نظر علم تکامل، مادرها عمدتاً سرمایه‌گذاری شدیدی در فرزندان خود می‌کنند که اغلب به قیمت سلامتی خودشان تمام می‌شود.

به علاوه انسان عموماً موجود از خود گذشته‌ای است. با توجه به تأکید جامعه نوین بر مراقبت‌های بهداشتی و حفظ سلامتی، انتظار می‌رود اکثر افراد مراقب بستگان، همسر، فرزندان و دوستان خود باشند. اما زنان احتمالاً به خاطر عرف اجتماعی بیشتر نگران عزیزان درجه یک خود می‌باشند.

بنیاد قلب بریتانیا گزارش می‌دهد: “زنان وقتی نوبت به سلامت خودشان می‌رسد می‌توانند بدترین دشمن خود باشند و نیازهای خود را فدای رسیدگی به عزیزانشان کنند.”

این مرکز در ادامه گزارش خود می‌افزاید: واقعیت غم‌انگیزتر این است که هزاران زن از ناراحتی‌های قلبی و گردش خون می‌میرند و این در حالی است که اکثر زنان تصور می‌کنند مردها بیشتر در معرض خطر بیماری قلبی هستند، غافل از اینکه همین تعداد زن نیز هر ساله در بریتانیا در اثر بیماری قلبی جان می‌بازند.

تفاوت‌های خانم‌ها و آقایان در روابط دوستانه

تفاوت‌های خانم‌ها و آقایان در روابط دوستانه

  • ehsaniran
  • ۰
  • ۰

گاهی اوقات پوست شما بدون ایجاد ضربه پوست شما دچار کبودی خواهد شد.

اگرچه  استراحت و استفاده از کمپرس یخ، به بهبود علائم کبودی کمک می‌کند، اما بهتر است از برخی علل خاص کبودی پوست اجتناب کنید تا اصلاً آن را تجربه نکنید:

اشعه فرابنفش خورشید: این اشعه در طول زمان کلاژن پوست شما را که در لایه دوم پوست قرار دارد از بین می‌برد. کلاژن از شبکه رگ‌های خونی در زیر پوست حفاظت می‌کند و بدون آن رگ‌های خونی به راحتی در معرض شکنندگی قرار می‌گیرند. در واقع کاهش سطح کلاژن از دلایل اصلی کبودی پوست است. اگر قرار است در معرض نور خورشید قرار بگیرید، حتماً از کرم ضد آفتاب استفاده کنید.

افزایش سن: این هم یکی از علل کاهش سطح کلاژن است. البته ضخامت پوست و حساسیت آن در برابر نورخورشید در افراد مختلف متفاوت است مثلاً افرادی که پوستشان روشن است، حساسیت بیشتری نسبت به پوست افراد تیره دارند. برخی از افراد، کبودی ناشی از بالا رفتن سن را فقط در سنین خیلی بالا تجربه می‌کنند اما برخی دیگر از ۴۰ یا ۵۰ سالگی، شاھد ایجاد این کبودی ھا در پوست خود ھستند. با این حال استفاده از کرم ضد آفتاب، از کلاژن پوست به مدت طولانی‌تری محافظت می‌کند.

مصرف برخی از داروھا: داروھای رقیق کننده خون مثل وارفارین و ھپارین، احتمال بروز کبودی ھای پوستی را ھم بیشتر می‌کنند. داروھایضد انعقاد، مدت زمان انعقاد خون را طولانی‌تر می‌کنند. به ھمین دلیل ھم فرد خیلی راحت‌تر و بیشتر از دیگران دچار کبودی پوستی می‌شود. داروھای مسکن مثل آسپرین، ایبوپروفن و ناپروکسن ھم خاصیت رقیق کنندگی خون دارند. این داروھا، مانع از فعالیت برخی از آنزیم ھا که وجود آنھا برای انعقاد خون، ضروری است، می‌شوند. بنابراین، از این داروھا بیش از یک ھفته استفاده نکنید، مگر اینکه پزشک شما تشخیص داده باشد.

کمبود تغذیه‌ای: کمبود ویتامین‌های کا، ب ۱۲ و سی که در انعقاد خون نقش دارند، منجر به کبودی می‌شود. اگر از غذاھای ناسالم استفاده می‌کنید و میوه و سبزی کافی مصرف نمی‌کنید، احتمال دارد که دچار کمبود ویتامین سی یا ویتامین کا شوید. گیاه خواران نیز در معرض کمبود ویتامین ب ۱۲ هستند.

ابتلا به یک بیماری جدی: کبودی پوست در موارد نادر، می‌تواند نشانه یک بیماری جدی مثل دیابت نوع ۲ یا بیماری لوسمی باشد. اگر کبودی پوست شما بی دلیل به وجود آمده و بیش از دو ھفته به طول انجامیده است، باید به پزشک مراجعه کنید. بالا بودن قند خون، ترمیم پوست را با تأخیر مواجه می‌کند و در نتیجه، مدت بیشتری ھم زمان می‌برد تا کبودی ھای پوست، بھبود پیدا کنند. در افراد مبتلا به لوسمی، پلاکت ھای خون کاھش پیدا می‌کنند و انعقاد خون به درستی انجام نمی‌شود.

برخی علل کبودی پوست

برخی علل کبودی پوست

  • ehsaniran
  • ۰
  • ۰

این مثل را در مورد کسی می گویند که به مال و مقامش می بالد و می نازد و مغرور می شود.

 

داستان هم از این قرار است:مردی بود که ثروت زیادی داشت به طوری که حد و حساب نداشت صاحب قصر مجلل غلام و کنیز بود. روزی از روزها با خدم و حشم به حمام رفت. هنگامی که وارد خزینه حمام شد، غلام مخصوصش قلیان جواهر نشانی را برایش چاق کرد و هر مرتبه که سر از آب بیرون می آورد قلیان را به دهان او می گذاشت چند پک می زد و دوباره زیر آب می رفت. یک مرتبه که سرش را از آب ببرون آورد با خودش گفت:« آیا کسی از من بالاتر هست؟ آیا ثروت مرا کسی دارد؟» و به خودش مغرور شد. این فکر را کرد و به زیر آب رفت. همینکه سرش را از آب بیرون آورد، نه غلامی دید و نه قلیانی، صدا زد: « غلام ! ‎غلام » دید خبری نیست دلاکهای حمام به صدای او دویدند جلو.

 

او فریاد زد: لباس های مرا بیاورید.» اما دید دلاکها، دلاکهای همیشه نیستند، تعجب کرد. خودش آمد لباس بپوشید دید یک دست لباس پاره و کهنه به جای لباس هایش گذاشته اند. صدا کرد:« پس لباس های من چه شده؟» استاد حمامی و دلاکها آمدند گفتند: « تو هر روز که به حمام می آیی لباس کهنه های خودت را می گذاری و یک دست لباس تازه و نوی مشتری ها را می دزدی. حالا خوب گیرت آوردیم.» و او را گرفتند و کتک زدند و لباس پاره ها را به او دادند و از حمام بیرونش کردند. وقتی وارد کوچه شد، دید این شهر جای دیگری است؛ شهر خودش نیست.ناچار در شهر گردش کرد تا شب شد. گرسنه و خسته شده بود و جایی نداشت برود. مجبور شد شب را در تون حمامی بگذراند. وارد تون حمام شد. دید سفره نانی در آنجا هست. دانست که سفره نان مال تونوان است. سفره را پیش کشید و مشغول خوردن شد. شب را همان جا بسر برد و نزدیکی های صبح تون حمام را آتش کرد با خودش گفت: «‌عجالتاً که نان تونوان را خورده ام در عوض حمامش را گرم کنم.» تا اینکه تونوان از راه رسید مرد گفت:« رفیق، نان تو را من خورده ام ولی عوضش تون را آتش کرده ام و حمام گرم است.»تونوان ازاو خوشش آمد و او را پیش خودش نگاه داشت چند روزی آنجا بود که صاحب حمام دید عجب مرد زرنگی است و او را جامه دار حمام کرد. از آنجائی که زرنگی و در ستکاری به خرج داد، حمامی از او خوشش آمد و دخترش را به عقد او درآورد.بعد از چند سالی دختر حمامی صاحب دو فرزند شد و چیزی نگذشت که حمامی مرد و ثروت او به دخترش رسید. اما مرد هر شب که به خانه می آمد افسرده میان فکر فرو می رفت و دست به قلتق۳ می نشست و با کسی حرف نمی زد. تا اینکه زنش یک شب از او پرسید: « تو را به خدا به چه فکر می کنی؟» آیا به پدر من یا به چیز دیگری؟» زن آنقدر او را قسم داد تا اینکه مرد قصه را از اول تا آخر برایش گفت. زن به او گفت: «‌آدم وقتی صاحب ثروت شد نباید به مالش مغرور شود. اما حالا که اینطور شده شب برو روی پشت بام پلاس سیاه به گردن بیندار و به درگاه خدای متعال توبه کن و از خدا بخواه تا دو مرتبه به خانه خودت برگردی.

 

به شرطی که اگر دعایت مستجاب شد در فکر من و این دو بچه هم باشی.» مرد قبول کرد و با دل شکسته و پردرد رفت بالای پشت بام، پلاس سیاه به گردن انداخت و دو رکعت نماز حاجت خواند و به درگاه خداوند نالید و توبه کرد و مشغول مناجات بود که خوابش برد. یک وقت صدای اذان صبح به گوشش رسید سراسیمه بلند شد و نماز صبح را خواند و از زنش خداحافظی کرد و رفت که در حمام را باز کند. وارد حمام شد و لباسش را عوض کرد و رفت توی خزینه که زیر آب خزینه را بزند. وقتی سرش را از زیر آب بیرون آورد، غلام خودش را قلیان به دست بالای سرش دید.

 

تا خواست بگوید «‌غلام چرا…؟ » غلام زودتر گفت: « آقا، این دفعه رفتی زیر آب طول کشید. چند دقیقه است که منتظر شما هستم.» مرد بقیه مطلب را فهمید و شکر خدا را بجا آورد، از میان خزینه بیرون آمد، دید حمام اولی است. غلامان لباس هایش را حاضر کردند و لباسش را پوشید و به خانه رفت. زن به او گفت: « ‌امروز کمی دیرتر از حمام آمدی؟» مرد تعجب کرد و گفت: « چند سال است، که من رفته¬ام. زن گرفته¬ام. دارای دو فرزند شده¬ام. تازه زنم می گوید امروز دیرتر آمدی.» فهمید قدرت خدای بزرگ است واین بیت را گفت:به مالت نناز به شبی بند است به حسنت نناز به تبی بند استبعد چند نفر از غلامان را فرستاد و نشانی آن شهر را هم به آنها داد. رفتند زن و فرزندانش را آوردند. دیگر تا عمر داشت ناشکری نکرد و به خودش مغرور نشد و ثروتش را در راه خدا خرج کرد.یادداشت: دهخدا در امثال و حکم این ابیات را مترادف مثل فوق آورده است: به حسنت مناز به یک تب بند است به مالت منار به یک شب بند است

بر مال و منال خویشتن غره مشو کان را به شبی برند و این را به تبیبس خون کسان که چرخ بی باک بریخت بس گل که برآمد از گل و پاک بریختبــر حسـن و جـوانـی ای پسر غـره مشـو بس غنچه ناشکفته بــرخــاک بــرییخت

برچسب ها: ترانه ، ایران ، عاشقانه ،

ضرب المثل به مالت نناز به شبی بند است

  • ehsaniran
  • ۰
  • ۰

تمام سبزیجات و صیفی جات پر از خاصیتها بی شمار و فراوان هستند که در صورت شناخت خواص آنها می توان از کاربرد دارویی آنها نیز بهره برد. خواص ترب سفید نیز بسیار است که مادر این باره توضیح می دهیم.

ترب سفید یک گیاه یک ساله است که برگهای پهنی با جنس و طعم برگ تربچه دارد. طعم تند ترب بخاطر ماده ای به نام سینول که در آن وجود دارد می باشد. از نظر طب سنتی طبیعت ترب سفید گرم و خشک است. برای آشنایی با خواص ترب سفید تا پایان همراه ما باشید.

خواص ترب سفید: ترب سفید اشتها را باز می کند. از خواص ترب سفید, تقویت دستگاه گوارش است. ترب سفید به هضم غذا کمک می کند. از دیگر خواص ترب سفید کمک به دفع سنگ کلیه و مجاری ادراری و مثانه است. ترب سفید موجب فعالیت کلیه و افزایش ادرار می باشد. آب ساقه ترب سفید در رفع برونشیت, تنگی نفس, سرفه های خلط دار مفید است. از ترکیب آب ترب سفید با عسل برای درمان سیاه سرفه استفاده می شود. ترب سفید سبب تقویت پوست و رویش موهای سر می شود. درمان نقرس و روماتیسم از دیگر خواص ترب سفید است. از آب برگ ترب سفید برای تقویت چشم استفاده می شود. جوشانده ریشه ترب در تقویت بدن تاثیر گذار است. اگر دچار سرمازدگی شده اید, ترب را در آب بجوشانید و اجازه دهید تا این جوشانده ولرم شود و بعد همان قسمتی از بدن که سرما زده شده است را چند بار در روز در آن بگذارید تا این مشکل برطرف شود. برای درمان زخم های بدن با ترب سفید و عسل ضماد درست کنید و روی زخم بگذارید. تخم ترب سفید در مداوای بیماری کبدی مثمر ثمر است. اگر دو تا سه گرم تخم ترب سفید استفاده کنید فضولات کبد را دفع می کند. پنج گرم تخم ترب سفید را مثل تخم شربتی در شربت بریزید و بعد از غذا میل کنید, این امر موجب هضم راحت غذا و تسکین درد مفاصل و سیاتیک می شود. اگر دچار نیش زدگی عقرب و مار شدید در همان محل تخم ترب سفید بگذارید تا نیش را بیرون بکشد. تخم ترب سفید قاعده آور و ادرار آور است.

و از مضرات ترب سفید بدانید که استفاده و مصرف زیاد این گیاه باعث پیچش دل می شود و برای دندان و گلو مضر است.

 

خواص ترب سفید

خواص ترب سفید

  • ehsaniran