متخصصان تغذیه بر این باورند که رژیمهای غذایی بر پایه گیاهان خطر ابتلا به بیماریهای قلبی، دیابت، چاقی و سرطان را کاهش میدهند. گیاهان منابع غنی از پروتئین، فیبر و چربیهای سالم هستند و میزبانان ویتامینها، مواد معدنی، آنتی اکسیدانها و مواد شیمیایی گیاهی نیز محسوب میشوند.البته اگر شما از طرفداران گوشت قرمز هستید، لازم نیست بهطور کامل از آن اجتناب کنید، تنها کافی است گیاهانی که سرشار از پروتئین هستند را برای چند روز در هفته به رژیمغذاییتان اضافه کنید تا شاهد تاثیرات شگفتانگیز آنها در بهبود سلامت کلی بدن باشید:
عدس
فقط یک فنجان عدس پخته شده حاوی ۱۸ گرم پروتئین و ۱۶ گرم فیبر است. عدس به آرامی هضم میشود و راه خوبی برای احساس سیری طولانیمدت و پیشگیری از پرخوری است. پروتئین و فیبر موجود در عدس به کنترل قند خون، فشار خون و کلسترول نیز کمک میکند. مصرف عدس خود عاملی برای جلوگیری از بیماریهای قلبی و سرطان روده بزرگ است.
سویا
یکی از کمیابترین منابع پروتئین کامل است به این معنی که تمام اسیدهای آمینه ضروری را در خود جای داده است. یک فنجان سویای پخته شده، ۲۹ گرم پروتئین را داراست. توفو، که از نوعی دانه سویا درست میشود، اگرچه میزان کافی پروتئین را دارا نیست اما میتواند ۲۰ گرم از آن را در خود جای دهد. مصرف سویا میتواند به شما کمک کند که میزان گوشت کمتری مصرف کنید.
کلمبروکلی یک سبزی فوقالعاده است و نه تنها فیبر و پروتئین خوبی دارد( یک پیمانه از آن ۲ و نیم گرم فیبر و ۲ و نیم گرم پروتئین وارد بدن میکند) بلکه منبع خوبی از مواد مغذی گیاهی و ویتامین C است و همین امر میتواند به بهبود سیستمایمنی و مبارزه با بیماریهایی همچون سرطان به شما کمک کند. شما میتوانید این کلم را در سوپهای خود پوره کنید یا ان را بهصورت خام مصرف نمایید. برای اینکه مواد مغذی آن را حفظ کنید از پختن بیش از حدش خودداری نمایید.
لوبیا
یک فنجان لوبیای پخته شده ۱۵ تا ۲۰ گرم پروتئین به بدن شما میرساند. همانند عدس، فیبر و پروتئین موجود در لوبیا به کنترل وزن، کاهش خطر بیماریهای مزمن مانند دیابت، بیماریهای قلبیوعروقی و سرطان کمک میکند. علاوه بر این، لوبیا دارای آمینو اسیدی به نام «لیسین» است که یکی از ۹ پروتئین پایه برای بدن محسوب میشود.
دانههای چیا
این دانهها نیز منابع عالی فیبر و پروتئین هستند. ۲ قاشق غذاخوری از این دانهها ۶ گرم پروتئین و ۱۲ گرم فیبر به بدن میرساند. دانههای چیا منابع مفید اسیدهای چرب امگا ۳ نیز محسوب یم شوند. این چربیها به کاهش التهاب در بدن کمک میکنند و عملکرد مغز را افزایش میدهند. ضمنا پایینآورنده کلسترول خون نیز هستند.
دانههای آفتابگردان
دانههای آفتابگردان سرشار از پروتئین هستند.علاوه بر اینکه پروتئین مورد نیاز بدن را فراهم میکنند( یک چهارم پیمانه از آن حدود ۶ گرم پروتئین وارد بدن میکند) سرشار از اسید لینولئیک نیز هستند و میتوانند به کاهش وزن کمک کنند. این ماده منبع غنی از ویتامینEو سلنیوم است و میتواند پوست شادابی برایتان به ارمغان بیاورد.