وبلاگ پزشکی و سلامتی

خواص مواد غذایی و تناسب اندام

وبلاگ پزشکی و سلامتی

خواص مواد غذایی و تناسب اندام

۳ مطلب در آبان ۱۳۹۷ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

با سردشدن هوا برای گرم‌شدن به غذاهایی مانند ماکارانی و پنیر یا سوپ خامه پناه نبرید. درعوض غذاهایی بخورید که برای فصل سرما عالی هستند. غذاهای سالم و مفیدی که سرشار از مواد مغذی و آنتی‌اکسیدان هستند. این غذاها باعث تقویت سیستم‌ایمنی شما می‌شوند و شما را در برابر هوای سرد محفوظ می‌کنند.در ادامه با غذاهای مناسب فصل سرد آشنا می‌شوید.همچنین نکاتی را در مورد آماده‌کردن این غذاها به مغذی‌ترین شکل ‌ممکن یاد می‌گیرید.

جو دوسر

آغاز فصل سرد بهترین زمانی است که به سراغ جو دوسر بروید. جو دوسر یکی از بهترین غذاهای مناسب فصل سرد و یکی از غلات کامل است. بنابراین با یک کاسه از این غذا هم گرسنگی‌تان برطرف می‌شود، هم فیبر زیادی به بدن خود وارد می‌کنید. علاوه بر این جو دوسر یکی از منابع خوب پروتئین گیاهی هم هست. خواص جو دوسر تنها به این موارد محدود نمی‌شود.

کلم بروکسل

خوردن این کلم‌های کوچک به شما کمک می‌کند در زمستان کمتر سرما بخورید. کلم بروکسل یکی از منابع سرشار از فیبر و نیز یکی از منابع خوب ویتامین C است و مواد مغذی ضدسرطان دارد. این نوع کلم حاوی ۷۴/۸ میلی‌گرم ویتامین C در هر فنجان است که مقدار زیادی است. این مقدار کاملا باعث پیشگیری از سرماخوردگی نمی‌شود، ولی تحقیقات نشان داده‌اند ویتامین C مدت‌ زمان بروز علائم سرماخوردگی را کاهش می‌دهد.

آش لوبیا و فلفل

آش لوبیا و فلفل، یکی دیگر از بهترین غذاهای مناسب فصل سرد است. فلفلی که در این آش می‌ریزید، حاوی کپسایسین است. این مواد همچنین باعث افزایش سوخت و ساز بدن می‌شوند و اجازه نمی‌دهند چربی در بدن جمع شود. می‌توانید هر نوع لوبیایی را در این آش بریزید. کلا لوبیا یکی از خوراکی‌های سرشار از پروتئین است و می‌تواند در عضله سازی به شما کمک کند. رب گوجه‌فرنگی هم سرشار از لیکوپن است و پیاز آنتی‌اکسیدان‌های خاصی را به بدن شما می‌دهد.

گردو

گردو را می‌توانید هر زمانی از سال بخورید. ولی در زمستان برای میان‌ وعده عالی است. خواص گردو زیادند. گردو سرشار از اسید آلفا لینولنیک(ALA) است. این چربی امگا ۳ می‌تواند سلامتی قلب شما را بهبود بخشد. در مجله‌ دانشکده‌ تغذیه‌ی آمریکا تحقیقی در این مورد منتشر شد. نتیجه‌ تحقیق نشان داد، افرادی که در رژیم غذایی خود گردو، روغن گردو و روغن کتان استفتده می‌کنند، کمتر درمعرض فشار خون و کاهش جریان خون در رگ‌ها هستند.

چای زنجبیل

خواص زنجبیل برای سلامتی و زیبایی بسیار است. رابطه زنجبیل و لاغری هم برای بسیاری از ما شناخته‌شده است. اگر می‌خواهید یک فنجان چای بخورید، حتما آن را با زنجبیل دم کنید. زنجبیل سوخت‌وساز و جریان خون را افزایش می‌دهد. اضافه کردن زنجبیل به چای می‌تواند درد شما را کمتر کند، مثلا گرفتگی عضلات و دردهایی که بعد از ورزش سخت احساس می‌کنید.

شکلات داغ

اضافه کردن شکلات تلخ به رژیم غذایی برای سلامتی شما هم خیلی مفید است. خواص شکلات تلخ بسیار زیادند. شکلات تلخ حاوی فلاونوئیدها است. فلاونوئیدها نوعی آنتی‌اکسیدان هستند که آسیب ناشی از رادیکال‌های آزاد را کاهش می‌دهند. رادیکال‌های آزاد خیلی اوقات به سرطان و بیماری‌های قلبی‌وعروقی منجر می‌شوند.تحقیقی در این مورد در مجله‌ تحقیقات ایمنی‌شناسی منتشر شده است.

سیب

سیب پخته‌شده یک میان‌وعده‌ عالی برای پاییز است. این میوه سرشار از فیبر محلول و غیرمحلول است. یکی از این فیبرها فرایند هضم را کاهش می‌دهد و دیگری کمک می‌کند تا غذا راحت‌تر از سیستم گوارشی عبور کند. سیب کمک می‌کند کمتر گرسنه‌ شوید و شکم‌تان راحت‌تر کار کند.

کدو خورشتی

کدو خورشتی کمی کلسیم و ویتامین C و مقدار زیادی پتاسیم دارد. کدو خورشتی ویتامین A زیادی دارد و فیبر موجود در آن از گرسنگی جلوگیری می‌کند. یک فنجان کدو خورشتی کبابی ۴۵۷ درصد از نیاز روزانه شما به ویتامین A را تامین می‌کند. این میزان کدو خورشتی ۷ گرم فیبر و فقط ۸۲ کالری دارد.

غذاهای مناسب فصل سرما

  • ehsaniran
  • ۰
  • ۰

سیر یکی از معجزه گرهای دنیای خوراکی ها برای سلامتی اعضای بدن است. برخی افراد سیر را خام و ناشتا می خورند و برخی با غذا و یا به صورت پخته.

  فواید بیشمار خوردن سیر برای سلامتی بدن را نمی توان انکار کرد و توصیه های فراوانی برای خوردن سیر در طب سنتی آمده است اما یک سوال و آنهم اینکه خوردن سیر خام> بهتر است یا سیر پخته؟

سیر یکی از معجزه گرهای دنیای خوراکی ها برای سلامتی اعضای بدن است. برخی افراد سیر را خام و ناشتا می خورند و برخی با غذا و یا به صورت پخته. سوالی که برای برخی پیش می آید این است که کدام یک بهتر است، خوردن سیر خام یا خوردن سیر پخته؟

یک متخصص تغذیه با اشاره به خواص درمانی سیر گفت:مصرف روزانه سیر تا ۸ درصد فشار خون بالا را کاهش می دهد و مانع تصلب شرایین می شود. وی در رابطه با خواص درمانی سیر اظهار داشت:مصرف سیر، خواص درمانی بسیاری داشته و در واقع گیاه دارویی به شمار می رود که بسیاری از افراد به دلیل بوی آزار دهنده آن در جمع، از خوردن آن امتناع می ورزند.وی افزود:سیر چربی خون را کاهش داده و فشار خون را تنظیم می کند و برای بیماران قلبی مصرف آن توصیه می شود. همچنین جهت پیشگیری از سرطان روده، پروستات و ریه مناسب است و از آلرژی، اسهال، درد مفاصل، آرتروز و فشار خون بالا در ماه های آخر بارداری جلوگیری می کند. خوردن سیر خام ناشتا ممنوع است!

این متخصص تغذیه با اشاره به اینکه مصرف سیر تا ۸ درصد از فشار خون بالا را کاهش می دهد گفت:همچنین خوردن این داروی گیاهی مانع تصلب شرایین می شود. سیر بهتر است با معده خالی مصرف نشود و ترجیحاً به صورت پودر یا ترشی برای کسانی که به بوی آن حساس اند مصرف شود.

سیر قدیمی ترین گیاهی است که خواص ضد سرطان داشته است. پزشکان قدیم در هند نیز برای درمان عفونت های قارچی، میکروبی و تومورها مصرف آن را توصیه می کردند.

سیر خام فعالیت بیولوژیکی کمتری در بدن داشته و با پختن و جویدن خاصیت آن بیشتر می شود. بنابراین توصیه می کنیم خانواده ها برای پیشگیری از بیماری ها و حفظ سلامت خود مصرف روزانه سیر را فراموش نکنند.

 

فواید بیشمار خوردن سیر برای سلامتی

فواید بیشمار خوردن سیر برای سلامتی

  • ehsaniran
  • ۰
  • ۰

محمد سعد فرقانی در گفتگو با ایسنا اظهار کرد: افرادی که فشارخون بالا دارند لازم است در سن ۴۰ سالگی و افرادی که دارای اضافه وزن یا مبتلا به چاقی هستند حداقل سالی یکبار غربالگری انجام دهند.

وی با اشاره به اینکه حدود ۲۰ درصد افراد جامعه مبتلا به فشارخون بالا هستند، افزود: فشارخون بالا در افراد می‌تواند علت ایجاد آسیب به کلیه باشد و با توجه به شیوع بالای آن متاسفانه افراد از آن بی‌خبرند.

این فوق تخصص بیماری‌های کلیه افزود: بیماران مبتلا به فشارخون بالا با کنترل فشار و مصرف دارو می‌توانند از ایجاد آسیب کلیه یا پیشرفت بیماری کلیوی جلوگیری کنند.

فرقانی افزود: برای درمان آسیب کلیوی در زمینه فشارخون و دیابت، کنترل قندخون و فشارخون از اساسی‌ترین اقدامات توسط پزشک است.

 

وی گفت: فشارخون بالا می‌تواند بیماری بی‌علامت و بی سر و صدایی باشد که در صورت پیشرفت، عوارض زیادی از جمله آسیب قلبی، کلیوی و بینایی ایجاد ‌کند. در صورت پیشرفت بیماری کلیه در مراحل انتهایی، برای درمان اقدام به جایگزینی کلیه می‌شود که شامل دیالیز صفاقی، دیالیز خونی و پیوند کلیه است. پیوند کلیه در افرادی که سن کمتر از ۶۵ سال و وضعیت عملکرد قلبی مناسب دارند، بهترین اقدام است.

فرقانی با بیان اینکه از هر سه فرد، یک نفر به فشارخون بالا مبتلا است، گفت: فشارخون عامل اصلی سکته قلبی و مغزی است که درمان آن شامل ورزش، ترک الکل، ترک سیگار، رژیم غذایی سالم و کاهش استرس است.

این فوق تخصص بیماری‌های کلیه افزود: فشارخون بالا در دوران بارداری به ویژه سه ماهه دوم با مشکلات و عارضه‌های جدی همراه است، لذا کنترل فشارخون قبل از بارداری بسیار مهم است.

فرقانی گفت: علاوه بر مصرف دارو، روش‌هایی برای کنترل فشارخون بالا از جمله داشتن وزن مناسب، مصرف رژیم غذایی حاوی میوه‌ها، سبزیجات و محصولات لبنیاتی کم چرب، کم کردن میزان مصرف نمک، فعالیت بدنی (ورزش) منظم روزانه ۳۰ دقیقه، قطع مصرف نوشیدنی‌های الکلی و اندازه‌گیری فشارخون در منزل توصیه می‌شود.

وی با اشاره به اینکه استرس شغلی و کم‌خوابی از علل فشارخون بالاست، افزود: فعال شدن سیستم عصبی سمپاتیک در استرس‌های عاطفی و فیزیکی با افزایش فشارخون و ضربان قلب همراه است. همچنین سرما به عنوان یک استرس فیزیکی موجب افزایش فشارخون در بیماران می‌شود؛ لذا بیماران مبتلا به فشارخون بالا لازم است کمتر در معرض هوای سرد قرار گیرند.

فرقانی گفت: استنشاق هوای آلوده نیز به طور حاد موجب افزایش فشارخون می‌شود. این افزایش فشار خون در افراد نرمال هم رخ می‌دهد؛ در واقع ذرات بزرگ و کوچک با ورود به گردش خون موجب استرس اکسیداتیو و التهاب عروقی و ایجاد و تشدید فشارخون بالا می‌شوند.

وی خاطرنشان کرد: بیماران دارای فشارخون در صورت ابتلا به دیابت، لازم است آپنه خواب، تپش قلب بدون علت خاص و برخی عوارض قلبی مرتبط با فشارخون را نیز بررسی کنند.

تاثیر هوای سرد بر فشار خون بالا

تاثیر هوای سرد بر فشار خون بالا

  • ehsaniran